En påske-gul trøje – “Elisabeth”

Denne trøje glæder jeg mig til at tage i brug – men den har været så længe undervejs, at jeg i mellemtiden har nået at blive gravid med vores tredie barn og få så omfangsrigt et livmål, at jeg på alle måder bare ligner et rundt, gult påskeæg, hvis jeg tager den på nu.

Men det er altså ikke blusens skyld, for det er simpelthen sådan en fin model Lene Randorff har lavet og udgivet i bogen “Strik fra Tiden – til Tiden”.

image

Blusen er inspireret af en bluse, som den nette Elisabeth Friis bærer i afsnit 18 i Matador. På billedet ovenfor er det et af ærmerne, jeg er gået i lag med. Det er de fineste pufærmer med et enkelt men ret effektfuldt mønster.

Ærmernes fylde gør, at det ikke er en bluse, man lige trækker en cardigan over, hvilket jeg ellers er meget tilbøjelig til at gøre!

 Faktisk er dette ikke den eneste bluse i bogen, som er inspireret af Matador, og før eller siden er jeg nok nødt til også at strikke mig en version af modellen “Agnes”. Det ville vel være på sin plads, og det er en rigtigt fin model med et flot hulmønster.

Jeg har tidligere strikket en tredie model fra bogen kaldet “Helga”. Den har jeg brugt virkelig meget fordi den har en rigtigt god pasform, nogle fine detaljer og er rigtigt god til et par capribukser, cigarettepants eller nogle af mine nederdele. I kan se den her.

Det tog som sagt sin tid at få blusen færdig. Det vil sige, jeg kom ret hurtigt hertil:

image

…men så gik jeg i stå på de små pinde. Den er strikket på pind 2.5 for at få strikkefastheden til at gå op, og fordi jeg helt klart er mere til fintstrikkede ting end til strik på store pinde. Det koster så en del på effektivitetsfronten!

Der kom først skub i projektet igen, da Pickles på Instagram lancerede “UFOktober”. Et ret sjovt koncept, hvor man i løbet af oktober måned indledte med at tagge sine UFO’er (unfinished objects) fra strikkekurven for så atter at poste og tagge projektet, når det senere på måneden blev afsluttet. Blandt de afsluttede projekter blev der trukket vindere af strikkekits fra Pickles, hvilket var en dejlig motivation, men faktisk synes jeg, at konceptet i sig selv var sjovt nok til, at jeg fik lyst til at få et par ting fra kurven færdiggjort.

Processed with Moldiv

Det lykkedes næsten at få blusen færdig i oktober. Næsten…

image

Men til sidst lykkedes det. Og jeg er rigtigt glad for resultatet!

God strikkelyst derude!

– Line

 

Leave a Reply