Århus no.5 – bluse vs.1

Lige fra lanceringen af mønsteret var jeg helt forelsket i Århus no.5 fra How to do Fashion. Kjolen har det skønneste 40’ersnit med lige tilpas meget vidde i skørtet til, at jeg synes, det er en rigtigt god og samtidig elegant hverdagskjole. Desuden har Nanna med vanlig stil lagt nogle fine, underspillede detaljer ind i modellen, der gør den sjov at sy, men som også betyder, at det er en model, som folk altid spørger, hvor jeg har købt. Og det synes jeg altså er lidt et succeskriterie og skulderklap, når man som jeg gerne vil være i stand til at sy en pæn og personlig garderobe til sig selv.


Jeg skyndte mig at købe mønsteret af Nanna på den første workshop, jeg var på hos hende. Og jeg glædede mig til at komme hjem og kaste mig ud i det.

Jeg gik i gang – og jeg gik i stå!

For at kunne få modellen til at sidde rigtigt på mig, syede jeg i første omgang overdelen op i den sædvanlige stout. Det gik selvfølgelig fint nok, og det var godt, jeg gjorde det, for lægget over brystet vise sig at sidde alt for lavt på mig. Der var også nogle andre smårettelser, men lægget var altså først og fremmest det, der gjorde, at jeg gik i stå, for jeg kunne overhovedet ikke greje, hvordan jeg skulle flytte det højere op uden at ændre på snittet, og Nanna havde kun lavet en video-diy på, hvordan man flytter lægget nedad.

Desuden har mønsteret en vældig fin detalje i sammenføjningen mellem krave og rygstykke, hvor man syr to vinkler sammen i et hjørne, som skal stå helt skarpt. Teknikken for at lykkes med dette er som sådan ikke så svær, og Nanna har lavet en rigtigt fin diy på, hvordan man gør, men jeg havde aldrig prøvet det før, så det var ganske udmærket med lidt øvelse på stouten – og selv efter at have gjort det en del gange nu, kan det bestemt stadig blive skarpere!


Heldigvis var min anden workshop hos Nanna inden for rækkevidde, så jeg lagde projektet til side lidt og ventede på eksperten. I mellemtiden skyndte jeg mig at lægge billet ind på et sy-kit, Nanna havde lagt ud på sin webshop. Kittet bestod af materialer til en Århus-overdel, og stoffet er den fineste, småternede tynde uld i en sart-grøn farve.
Der fulgte også et smalt bælte med, som bliver lavet på mål, og som er slået i det samme stof som blusen, og det sætter altså lige prikken over i’et på det hjemmesyede tøj.


På workshoppen fik jeg tilrette mønsteret. Lægget over brystet blev flyttet højere op og midtersømmen fortil blev rettet, så den lagde sig pænere ned over maven.

Da jeg kom hjem syede jeg blusen op efter det tilrettede mønster.

Jeg fik desværre lagt skørtet forkert på trådretningen, men da jeg hovedsageligt bruger blusen med skørtet stukket ned i nederdelen, betyder det ikke så meget, at faldet ikke er optimalt.


  

Kjolelynlåsen, som skal syes med et lille overlap, der skjuler lynlåsen, drillede mig! Jeg syede den i et utal af gange! Fordelen ved at sy i stof af god kvalitet, som man selvfølgelig også har betalt for, er, at man godt gider blive ved, til resultatet er rimeligt og besværet værd. Men ih hvor jeg skar tænder undervejs!

Her kommer et foto af en af de syninger, jeg pillede op igen, fordi overlappet gabte, og syningen var blevet for ujævn i bredden. Jeg endte dog med et resultat, jeg godt vil være bekendt.Jeg har brugt blusen rigtigt meget. Som sagt mest med det lille skørt stukket ned i nederdelen, for jeg synes, det klæder mig bedst.

Og jeg kastede mig hurtigt ud i at sy en Århus mere, men denne gang i en kjole-version i en skøn, sort uld-georgette. Den viser jeg jer næste gang.

God sylyst til jer alle!

– Line

2 comments

 1. Christina Merete Madsen says:

  Ej hvor er den bare fin! Mange fine detaljer og smukt stof! Det er noget af et arbejde at rette til, når indsnit og detaljer ikke lige sidder, som ens krop er bygget, men resultatet er jo helt vildt tilfredsstillende, når man bliver færdig:)
  Kh Christina

  • Line says:

   Tak Christina! Det er altså også et gennemarbejdet og gennemtænkt mønster Nanna har lavet. Men du har ret – det er en HELT anden oplevelse og tilfredsstillelse at sy et stykke tøj, som er tilrettet ens figur. Det håber jeg virkelig, at jeg kan blive god til!

   – Line

Leave a Reply