Shirtwaist dress

Det er et par uger siden, den polkaprikkede kjole endelig blev færdig. Den har været så længe undervejs, at jeg i mellemtiden har tabt et par kilo, og nu, hvor kjolen langt om længe kan komme af ginen og over på mig, er den faktisk blevet lidt for stor!

Men her har I den.


   Det er modellen “shirtwaist dress” fra bogen “Gertie’s New Book for Better Sewing”. Der er de fineste detaljer i kjolen som for eksempel paspolerede knaphuller. Jeg elsker også, at kjolen har lommer og et lille puf i ærmet, som i øvrigt har en fin, påsyet manchet.

Derudover gør det modellen ret tilgivende for figuren, at Gertie har tilført en række smock-syninger på ryggen. Jeg syede nogle ekstra rækker, da jeg generelt synes, at der er lidt for meget stof over ryggen. Når jeg skal lave den igen en dag er det én af de tilretninger, jeg vil lave – den skal være knapt så bred over ryggen ned mod taljen.

 Foran lavede jeg en fejl ved kraven. Selve kraveflipperne sidder for langt tilbage mens reverset er blevet for smalt. Jeg har faktisk ikke analyseret nærmere på, hvor det egentligt gik galt, men det skal gerne blive bedre næste gang.

 Jeg elsker, at kjolen har fået de fine paspolerede knaphuller, men hold nu op et arbejde det var at lave dem! Der er fine anvisninger, som er nemme at følge, i bogen. Her får I bare nogle glimt fra processen. Der er 8 knapper ned gennem kjolen.
     Knaphullerne udgjorde selvfølgelig en ret væsentlig del af den tid, det tager at sy kjolen, som faktisk er ret ligefrem at sy. Det kunne have været en forholdsvis hurtig kjole at sy, hvis ikke det var fordi, jeg klumrede rundt med ærmerne!

Jeg er ikke engang længere sikker på, hvor mange gange jeg endte med at pille ærmerne af efter at have syet dem på – jeg tror jeg var ude i 3 runder med de forbistrede ærmer!

Det hele startede med, at jeg ikke lavede en prøvemodel af overdelen. Eller i det mindste gjorde mig den ulejlighed at måle mønsteret efter. Så ville jeg nok have opdaget, at modellen er ALT for bred over skuldrene til mig. De fine puf-ærmer sad halvt nede på overarmen, da jeg syede dem på første gang. Det så helt tåbeligt ud!

Anden gang gik det galt fordi…ja… Fordi jeg jo rent faktisk ikke aner, hvad jeg laver, men bare forsøger mig frem. Resultatet anden gang var i hvert fald, at ærmet sad fint øverst på skulderen men helt tosset i ærmegabet. Her skulle der have været taget mere ind.

 Så af med det igen! Og efter sidste – og jeg tror tredie – forsøg, fik det lov at blive siddende.

Og nu har jeg så faktisk en kjole, som godt nok er en kende for løs i livet, men som er helt fantastisk at have på HELE dagen. Det er min første skjortekjole, jeg er vild med den, og jeg har selv syet den! YAY!!!  God sylyst derude!

– Line

4 comments

 1. Astrid/Die HausFrau says:

  Tillykke med den! Det er fedt, at du ser det som træning og ikke bare giver op undervejs. Jeg har også et ret så godt øje til skjortekjoler og drømmer om at give mig i kast med lige netop det mønster… Selvom jeg nu ikke er sikker på, at jeg orker paspolerede knaphuller. 😀

  • Line says:

   Tak, Astrid! Det er et godt mønster, men jeg kan se, at andre (fx Anna Neah) også har måttet indsnævre ryggen, så tjek lige målene inden du syr den op! Jeg glæder mig til at se din version! Skulle jeg lave en hurtig hverdagskjole ud af den, så tror jeg nu også jeg ville springe de paspolerede knaphuller over…
   – Line

 2. Karen says:

  Flot Flot kjole. Jeg har hørt om den bog andre steder, måske skal jeg kigge på den, – ja man kan hurtigt købe sig fattig i bøger, – eller jeg kan i hvert fald.
  Hilsen
  Karen

  • Line says:

   Kære Karen,
   Tusind tak. Jeg ville helt sikkert tage bogen i betragtning til hjemmebiblioteket, hvis jeg var dig. Men ja…der er alt for stort potentiale til at købe sig fattig i flotte bøger!
   – Line

Leave a Reply