Sommerstrik – i november

Når jeg ser, hvad folk strikker på fx Instagram, er jeg tit stødt på fine sager fra det norske firma Pickles.
Da jeg selv fik klikket mig forbi pickles.no, var der forfærdeligt meget, jeg havde lyst til at kaste mig ud i. Men en ting ad gangen… så jeg begrænsede mig til én kjole, nemlig deres model “å for et kjoleliv”.
Nu er min udgave af kjolen færdig, og den kom til at sådan ud:

IMG_0851.JPG

Den var hurtig og meget nem at strikke. Garnet købte jeg også hos Pickles. Det hedder “summerwool” og er en blanding af bomuld og merino. Garnet er blødt og lækkert at “have på”. Jeg håber, merinoen betyder, at det færdige strik vil samle sig lidt mere, for jeg må altså bare erkende, at jeg ikke er fan af den løse struktur trøjen har fået efter at være strikket på pind 6.

IMG_0853.JPG

Kjolen er smallere om livet, fordi man her strikker på en mindre pind. Det er en ret enkel men effektfuld måde at lave talje på.
En meget velkommen detalje ved modellen er, at der ingenting er at montere og hæfte. Kjolen strikkes bare nedefra og op på en rundpind med udtagninger ved ærmerne. Det er virkelig TV-strik, hvis det er det, man er ude efter!
Hvis man vælger at strikke i deres sommeruld, skal man lige være opmærksom på, at der var sammenbindinger på garnet i over halvdelen af nøglerne, og at knuderne let gled op. Jeg kan se på instagram, at nogle har oplevet at hele kjolen trevlede op, fordi garnenderne ikke holdt sammen i knuderne, og det er jo virkelig et skrækscenarie, så jeg sørgede for at stramme knuderne ekstra godt til i mit eget strikketøj. Man kan jo også spille helt sikker og binde knuderne op for så at strikke overlap, som man plejer ved et almindeligt nøgleskifte. Man skal bare vide, at disse skift, hvor tråden ligger dobbelt, ses meget tydeligt. I hvert fald i den lyse farve jeg har strikket i.

Jeg skal lige gå mig varm på trøjen, men hvad end den bliver boende i mit klædeskab eller ender med at flytte over i en andens (en person, der ikke er ukomfortabel i løs strik), så er det da en helt fin lille stak strik, der kom ud af det.

IMG_0852.JPG

Held og lykke med projektet, hvis I selv kaster jer ud i det! Og send gerne et link, hvis I viser jeres egen model frem på blog eller instagram.

– Line

7 comments

 1. Katharina says:

  Altså jeg synes, den er blevet rigtig fin, selv om den måske ikke er helt stram. Har du prøvet at vaske den? Nogle gange krymper tingene en lille smule og det kunne måske være løsningen på problemet (som jeg jo slet ikke synes er noget problem! 🙂 ).
  Mange hilsner
  Katharina

  • Line / Alleelskeragnes says:

   Kære Katharina,
   Tusind tak. Jeg har vasket den i hånden en enkelt gang, og det hjalp en smule. Måske skal den også en tur omkring maskinen på et tidspunkt. Lige nu er den en perfekt weekendkjole – men jeg var jo lidt ude efter et stykke strik, jeg havde lyst til at bruge på arbejde også. Men tusind tak for dit forslag og for dine søde kommentarer til kjolen.
   I øvrigt en rigtigt fin blog du selv har! Den måtte jeg jo også lige ind omkring… ^_^

   – Line

   • Katharina says:

    Tak, det er sødt af dig. En tur i maskinen kunne sagtens krympe kjolen tilpas meget (synes i hver fald at det hjælper mere end håndvask), men er enig med Astrid i at det ville da være en skam, hvis du skulle give den væk. Pøj pøj, med den næste, mere ulden version så! 🙂

 2. Astrid/Die HausFrau says:

  Jeg tænker det samme som Katharina. Jeg var også liiiidt loren ved min poncho, da den var færdig. Den var meget løs i det, men da jeg havde vasket den blev den helt, som den skulle! Jeg synes, at den ser mega lækker ud og det ville da være ærgerligt, hvis en anden skulle ende med at få den. 🙂

  • Line says:

   Tak Astrid! Den er lige blevet håndvasket for anden gang…hm… Næste gang prøver jeg at sende den en tur i maskinen, og så har jeg i øvrigt planer om at strikke den i en mere ulden garn og på en mindre pind ved lejlighed… Har strikket den i small, men den er rigeligt stor.
   – Line

 3. Katrine/gugge says:

  Hvor er den altså bare fin, Line. Jeg kan godt se hvad du mener, men jeg synes alligevel den ser skøn ud. Jeg er vist også selv mest til finstrik – selvom det tager længere tid 😉

  • Line says:

   Tak Katrine. Ja, man kan ikke sige andet end at den var hurtig at strikke, og det var i hvert fald en fornøjelse. Nu er der gået lidt tid og hvis ret skal være ret , så bruger jeg den faktisk en del – men mest i weekenderne. Den er dejlig at have på.
   Måske skal jeg bare tage det hele som et vink om at jeg snart skal bruge aftenerne på min symaskine igen. Den har været forsømt!!

Leave a Reply