Strikketid – Imogen

Måske er det fordi mørke og køligere vinde tager til, men efter en tid, hvor aftenerne for det meste er blevet brugt i mit syrum, er der på det seneste gået strik i den. Jeg har aldrig strikket ret meget til mig selv, men nu er det altså egostrik, der ryger på pindene.
Jeg bestilte garn hjem fra Rasmilla Garn, og fik denne lækre “rede” hjem med posten:

IMG_0779.JPG
Garnet er en blanding af uld (75 %) og silke (25 %) med en løbelængde på 287m, og det har været helt fantastisk at strikke i. Tråden deler sig ikke, og den falder godt på plads rundt om pinden.

Jeg strikkede modellen “Imogen”, som er et design fra firmaet Quince & Co. Jeg har ikke kastet mig ud i engelske opskrifter før, men efter lidt Google/youtube-research fik jeg tolket forkortelser som “k2tog” og “ssk” og så gik det uden problemer resten af vejen.

IMG_0775.JPG
Mønsteret, som løber i et bånd ned på forsiden af blusen ser mere avanceret ud, end det er. Når man når til mønsterborten, må man lige holde øjnene i opskriften, men ellers er det bare derudad med glatstrik.
Jeg havde blusen med til krea-aften i Odense mens jeg stadig strikkede på den. Det medførte en naturlig taletid til de andre, hver gang jeg nåede til mønsterborten – men resten af runden kvalificerer modellen virkelig til TV-strik!

IMG_0777.JPG
Jeg synes, det lille ærme er så fint på blusen, og gør den meget egnet til en efterårs- eller forårsbluse med en cardigan over. Og så elsker jeg raglan-indtagninger. Det er sådan en fin og klassisk teknik.

Hvis I kaster jer ud i at strikke i Rasmillas Luksusgarn, så følg anvisningerne, og skyl det færdige arbejde op inden I tager det, I har strikket, i brug. Det bliver så blødt og lækkert af det!
Her er det færdige resultat. Desværre fotograferet efter solnedgang, så I må bære over med den dårlige billedkvalitet.

IMG_0776.JPG

God strikkelyst derude!!

– Line

8 comments

 1. Louise says:

  Jeg er simpelthen så vild med den trøje! Og det holder da bare 100% at strikke til sig selv. Mor er glad i hjemmestrik. Og glad mor = glade børn => der skal strikkes meget mere til dig selv 🙂

  • Line says:

   Tak Astrid! Jeg tror, jeg må have strikket en matchende cardigan, så den for alvor kan blive et vinterhit. Very vintage-like… ^_^
   Glæder mig til at se hvilke ego-strik-projekter du selv får strøget over pindene henover vinteren!

   – Line

Leave a Reply