No.1 Dragør – i blåt og blomstret

Den er færdig – og jeg bruger den faktisk en hel del, selvom jeg indledte med at sende min første udgave af No.1 Dragør fra How To Do Fashion direkte i skammekrogen.

IMG_0674.JPG

IMG_0676-0.JPG
Jeg har jo en målsætning om at blive i stand til at få tøjet til at passe min krop, som den nu er. Derfor blev jeg ret begejstret, da Nanna fra How To Do Fashion lancerede sit koncept for symønstre.
Det er jeg stadig, og måske endnu mere nu efter at have prøvet det første mønster af – men der var så meget, der drillede undervejs!

IMG_0679.JPG
Når man køber et mønster hos How To Do Fashion, får man den størrelse, der kommer tættest på ens mål.
Med i pakken følger så en passende mængde ubleget bomuld, som man syr modellen op i for at tilpasse den. Når det er gjort, tegner man et nyt mønster op på baggrund af sin prøvemodel, og til sidst syr man den endelige kjole.
Trinene er enkle – arbejdsprocessen lidt mere omstændig.

Undervejs er det en god idé, at være i nærheden af en teknologi, der løbende kan afspille de fine instruktionsvideoer, som Nanna lægger på sin hjemmeside. Videoerne viser forskellige syteknikker, men også forskellige tilretninger, som man kan bruge, når man står med sin prøvemodel og skal have den gjort helt rigtig.

Jeg blev ledt godt på vej af Nannas instruktioner, men ih hvor var der alligevel mange detaljer, hvor jeg følte mig helt på Herrens Mark og bare måtte prøve mig frem.

IMG_0681.JPGFor hvordan gør man, når der er ekstra stof et sted på modellen, som ikke lige passer med en af de anvisninger, som Nannas (eller andres!!) videoer giver?
Jeg er trods ihærdige forsøg ikke sluppet for, at kjolen gaber i nakken, og jeg synes stadig at ærmerne er lidt for stramme, når jeg rækker frem eller op. Nok til en plads i skammekrogen – men ikke helt nok til at blive der.

Jeg var ude i 3 prøvemodeller, inden jeg klippede det rigtige stof ud

IMG_0683.JPG

Trods prøverne var det ikke alt, der lykkedes. Her kommer en opsummering af glæder og ærgelser ved kjolen:

Jeg er rigtigt glad for
• ærmets udseende og pasformen over skulderen
• taljesnittet der sidder i livet
• pasformen i taljen og over ryggen
• kjolens længde, som jeg synes jeg har ramt helt rigtigt

Jeg er møg-ærgerlig over
• nakken, der gaber – what to do??
• at stoffet er en kende for kraftigt og gør kjolen lidt stiv i det
• det lille rynk ved brystet, der ikke rigtigt gør noget godt for min barm
• halsudskæringen, som jeg næste gang vil lave knapt så dyb
• at ærmerne er for stramme

IMG_0677-0.JPG

Det sidste har været anledning til den absolut største ærgelse:

IMG_0670.JPG
Stoffet revnede, da jeg første gang prøvede kjolen og skulle bukke mig ned.
Og igen da jeg anden gang prøvede kjolen efter at have repareret de første to flænger og ville teste reperationen. SUK!
Nu er der (knapt så) elegante udbedringer på alle fire sider af ærmet – og indtil videre har det holdt i brug.

Og så vil jeg heller ikke nævne mere bøvl.

En kjole med udfordringer – men det er jeg jo sådan set også ude efter, så jeg kan blive bedre til håndværket.

Hvordan ser din udgave af No.1 Dragør mon ud? Jeg vil rigtigt gerne se jeres bud på variationer af kjolen, så link løs i kommentarerne.

– og god sylyst derude!

IMG_0672.JPG

IMG_0678.JPG

8 comments

 1. Astrid/Die HausFrau says:

  Kjolen er smuk!! Og du ser brandgodt ud i den! Sikke en proces, du har været igennem! Syning tester (som du ved) min tålmodighed og jeg er bare super imponeret over, at du giver dig i kast med alle de svære ting uden at have en hjælper! Jeg glæder mig rigtig meget til at se den næste kjole. Knus A

  • Line says:

   Årh tusind tak, Astrid! Sikken dejlig kommentar at finde. Det opmuntrer virkelig – for jeg har været bister!! ^_^
   Jeg er røget i strikkehjørnet for tiden (og også ret meget i “grave-i-forhaven” hjørnet!), men der er helt klart flere kjoler under opsejling. Måske en skjortekjole med knaplukning ned foran… Eller en nederdel, jeg rigtigt gerne vil have syet, og hvor stoffet ligger klar!
   Tak for din kommentar!
   – Line

  • Line says:

   Hej Katrine,
   Tak skal du have! Jeg har stort set ikke været nede i maskinstuen siden dette indlæg – men jeg bygger op! Tror det snart må være på tide at forsøge sig for alvor med et mønster fra Ella Lunds mønsterbog…

   – Line

 2. Nanna says:

  Du er så dygtig Line og jeg er meget imponeret over din evne til ikke at give op. Den på skulderen kan du bare knibe væk. Da det ser ud som om det der er for meget ligger i sømmen. Meget smuk kjole og øv at den revnede

  • Line says:

   Kære Nanna,
   Tusind tak for din kommentar til kjolen. Det er SÅ ærgerligt at stoffet revnede, men jeg tror du havde ret i, at stoffet var lidt mørt. Der er i hvert fald nogle afblegede striber, der hvor stoffet har været foldet, som indikerer, at det har ligget lidt længe på lager et sted. – og så i kombination med at jeg vist har fået konstrueret et lidt for stramt ærme.
   Jeg vil SÅ gerne med på en af dine workshops. Det sker forhåbentligt inden alt for længe. Og så glæder jeg mig altså bare til at prøve kræfter med endnu et af dine mønstre. Jeg er som sagt meget glad for konceptet, og for at du hele tiden videreudvikler modellerne – så vi herude også har mulighed for det og får indblik i hvad der kan lade sig gøre ud fra et grundmønster.

   – Line

 3. Ingrid says:

  Wow, Line, den er virkelig flot og klæder dig SÅ godt. Men puha, sikke en proces. Jeg har ikke syet i mange år…gad godt, men jeg tror godt nok ikke, at jeg ville have din tålmodighed, så det må jeg nok vente med til en gang i fremtiden;-) kh. Ingrid

  • Line says:

   Tusind tak, Ingrid! Det er sjovt at så mange nævner det med tålmodigheden… Jeg føler selv at min tålmodighed bliver sat på en langt større prøve, når jeg strikker omgang efter omgang på pind tre!!! Det gør jeg fx lige for tiden (3,5 faktisk!). Imogen fra Quince and Co. Jeg håber den bliver fin, og når den er taget af pindene skal jeg vist ned i min kælder for at sy igen! Har godt nok en kjole fra Pickles, jeg også gerne vil have strikket… Meeen…!

Leave a Reply