The Portrait Blouse vs.1

Jeg har en nederdel i garderoben, som er en absolut favorit! Det er modellen Ruby fra Gentlemens Affair.
I lang tid gik der bare alt for længe mellem, at jeg havde den på, fordi jeg manglede overdele til den.
Men det gav mig jo en god grund til at lede efter et godt mønster at sy hurtige bluser efter.
Det tror jeg, at jeg har fundet nu!
I sybogen Gerties New Book For Better Sewing, som er skrevet af bloggeren bag den populære blog Gerties New Blog for Better Sewing, fandt jeg et mønster til en helt enkel bluse, som er perfekt til højttaljede nederdele og bukser.

IMG_0623-2.JPG
Blusen består af 4 dele: et forstykke, et bagstykke og to dele til linning i halsen. Den er derfor ret hurtig at få syet sammen. Det, der tager tid, er dens fine detaljer, som man kan gøre mere eller mindre ud af – og altså dermed bruge mere eller mindre tid på.

IMG_0553-4.JPG

IMG_0554-3.JPG
Jeg vil gerne lære de forskellige teknikker, der gør tøjet velsiddende, og det er en god fornemmelse for eksempel at have brugt tid på at sy linningen ned med håndsting, så den ligger pænt ind til kroppen. Det er også en rigtigt fin detalje, synes jeg, at sy lynlåsen i med et lille overlap, så lynlåsen er skjult, og med håndsyede sting, så stingene vel at mærke er usynlige.
I Gerties bog er der en masse anvisninger til forskellige teknikker og formålet med at vælge den ene fremfor en anden. Det kan jeg godt lide.
Og så er det ren sy-meditation at sy kastesting og små “pickstitch”.

IMG_0624.JPG

IMG_0625.JPG
Jeg har allerede syet endnu en udgave af blusen i en fin prikket viscose. Den får I en anden dag.

God sy-lyst derude!

– Line

10 comments

 1. Astrid/Die HausFrau says:

  Den er SÅ fin! Jeg er også helt tosset med Gentlemens Affair, men jeg er ind i mellem lidt i uheldig, når jeg køber derfra, da jeg åbenbart ikke har de rigtige propertioner til deres tøj. 🙂 Men jeg elsker det alligevel!
  Og den bluse – den passer perfekt i stilen! Tillykke med den. 🙂

  • Line says:

   Tak Astrid! Jeg kan heller ikke passe kjolerne fra GA, men mine Goldie selebukser og mine Ruby nederdele er jeg virkelig glad for. Jeg synes, at GA som stang-tøjmærke, holder fast i nogle gode detaljer i tøjet, så det holder længe. Hvad er dine favoritter derfra? Kan være jeg skal afprøve nogle nye modeller… ^_^

   – Line

 2. Gitte says:

  Sikke en fin top. Jeg kan også godt lide at man gør sig umage med detaljerne, så man ender ud med et godt resultat som ikke ser for hjemmesyet ud! Sidste weekend købt jeg en flot og meget velholdt Ruby nederdel for 30 kr på et loppemarked – og jeg pruttede ikke engang om prisen. Det kan være min nederdel også skal have følgeskab af en flot top!

  Kh Gitte

  • Line says:

   30 kr!! Sikke et kup! Nu har GA jo også nogle ret fine skjorter, men hvis du vil sy selv, så er jeg i løbet af den sidste uge blevet rigtigt glad for de to versioner af Portrait Blouse, jeg indtil nu har fået syet op, så den kan jeg i hvert fald godt anbefale.
   Jeg har planer om at sy den i en jersey, og så undlade lynlåsen i siden. Og så kunne jeg godt tænke mig at sy den i en uldagtig-metervare men den har jeg ikke lige fundet endnu.

   Glæder mig til at se billeder af din version, hvis du kaster dig ud i det!!

   – Line

  • Line says:

   Tak Katrine! Det tager faktisk slet ikke så lang tid endda at sy i hånden, og det er da virkelig en sidegevinst, at jeg for en gangs skyld kan tage sytøjet med op i stuen til min mand, der normalt sidder helt ensom aften efter aften. ^_^

   – Line

 3. karin ea says:

  Ej den er så fin – tak for reference til bogen – den tor jeg, jeg vil kigge nærmere på – elsker synørde bøger, selvom det i øjeblikket bliver til at for lidt sy nørderi herhjemme 🙁

  • Line says:

   Tak Nana! Det er jeg glad for, at du synes! Har planer om at sy den op i noget stof med lidt stræk i, så jeg kan få en model uden lynlås også. Men det bliver vist på den anden side af alt muligt, der er foran i køen lige nu…

   – Line

Leave a Reply