Pludseligt behov

Min yngste søn bestemte sig pludseligt her i ferien for, at han var færdig med at bruge ble. Det var jo en glædelig lille sommeroverraskelse for os, men medførte også et ret akut behov for undertøj til drengen.

Det er et stykke tid siden jeg har syet i jersey, men jeg havde heldigvis lidt forskelligt stof liggende, som jeg tænkte kunne blive til et udvalg af boxershorts til den nu ble-fri dreng.

I et års tid abonnerede jeg på Ottobre-bladene. Jeg synes, de rummer mange fine modeller til børn, og når man lige vænner sig til de fremmede sytermer (som i mine blade er svenske), så er syvejledningerne ret enkle at gå til.

IMG_0523-0.JPG
Efter at have fået bladene tilsendt gennem et års tid syntes jeg dog, at de begyndte at gentage sig selv lidt med små variationer over nogle grundmodeller.
Derfor har jeg afmeldt abonnementet for nu og køber i stedet bladet i løssalg (de kan bl.a. købes i DSB-kiosken på Odense Banegård) eller bestiller en bestemt udgave hjem fra hjemmesiden.

Blandt de udgaver, jeg havde på hylden, fandt jeg to modeller på boxershorts. Den ene i nr.6/2010 og den anden i nr.1/2013.

De var begge hurtige og nemme at sy med lidt forskellig fremgangsmåde i forhold til linning.

Den første model er tætsiddende og går lidt længere ned på låret end den anden model. Det sidste er jo selvfølgelig enkelt at justere.
Denne model er også en anelse større end den anden, selvom jeg har syet dem op i samme størrelse.

IMG_0528.JPG

Det andet mønster mundede ud i disse to versioner:

IMG_0526.JPG

IMG_0527.JPG
Modellen er lidt mere poset og knapt så formsyet, så jeg hælder mest til at fabrikere nogle flere af den første model. Det lader nu til at være aldeles uden betydning for drengen. Han er svært tilfreds med begge udfald – og så kunne det jo ikke være bedre.

Helikopteren synes han er virkelig smart. I modsætning til min mor, der syntes at det var en på kanten til kikset mønsterplacering. Tsk-tsk!
(Og så har jeg endda slet ikke vist hende landingsmarkeringen jeg fik passet nydeligt ind indvendigt i bunden af boxerne…)

Sådan ser de tre nytilkomne i drengegarderoben ud forfra:

IMG_0524.JPG

Og sådan ser de ud bagfra:

IMG_0525.JPG

Jeg skal helt sikkert have nogle flere gennem maskinen. Det er et hurtigt og overskueligt projekt med få mønsterdele.

God arbejdslyst derude, hvis I også kaster jer ud i det!

– Line

8 comments

  • Line says:

   Årh tak Katrine!Hvis jeg virkelig var overskudsagtig syede jeg hellere alle mulige større ting og sager til dem – underbukser er lige til at klare! ^_^

   -Line

  • Line says:

   Altså tak for komplimentet fra både dig og Katrine. Det er meget opmuntrende her mandag aften, når det der overskud føles ekstra langt væk! ^_^ Og man skal bestemt ikke kimse ad Føtex-løsningen på garderobe-opgraderinger!

   – Line

  • Line says:

   Haha! Tak Ingrid. Det foresvæver mig at der var en trend blandt pigerne i min teenagetid, der gik på at trække i herreboxershorts. Helst kærestens hvis man kunne præstere en sådan! ^_^

Leave a Reply