Harlekinsvaskeklude

Her i weekenden lukkede jeg produktionen af første parti af Harlekinsvaskeklude.
Det har været et hyggeligt “tag-arbejdet-med-dig-overalt” projekt hen over sommeren, som kan anbefales til alle, der har lyst til at hækle, og som er lige så urutinerede udi hækling, som jeg.
Det blev til en fin lille stribe kulørt hækling.

20140804-090440-32680139.jpg

I juli fik jeg en lille nevø, og da jeg selv har været gennem rumlen to gange, spår jeg, at der kommer en tid inden for et halvt år, hvor der vil ligge bananmos-plettede forvaskede vaskeklude på
min søster og svogers spisebord som et rimeligt vedvarende element. Jeg tænkte, at en lille stak kulørte, hæklede klude kunne hjælpe på den del af boligindretningen.

Som så mange andre strøg jeg som indledning i Søstrene Grene og indkøbte alle deres fine blå og blågrønne nuancer. Og så var det jo bare at kombinere derudaf.
Jeg prøvede lidt forskelligt, men jeg synes, resultatet blev bedst med en ensfarvet klud pyntet med en enkelt kontrastkant foroven.
Jeg slog 35 masker op i bredden og fulgte så i øvrigt de anvisningerne til harlekinshækling som Tina er så sød at dele på sin blog Tich Tach.
Jeg nøjedes med at lave et enkelt tern i midten af kluden, som jeg startede op efter én række med rene stangmasker og derpå 17 masker inde på række to. Jeg lod ruden være 9 huller bred, inden jeg begyndte at tage ind igen.
I hvert fald de gange jeg ikke klumrede rundt i det og fik lavet fx to rækker med 3 huller eller taget ind allerede efter 8… Fejl er der nok af i dette lille sommer-med-hækleri-i-tasken projekt, men det har tjent sit formål – Jeg har storhygget mig med det!
Så må fejlene være det, der redder mig fra nemesis. Der er vist ingen tvivl om mine menneskelige og håndværksmæssige begrænsninger her…

20140804-092056-33656227.jpg
Hver vaskeklud har jeg afsluttet ved at hækle en kant hele vejen rundt.

Og den sidste vaskeklud blev afsluttet her…

20140804-092946-34186643.jpg

Hyg jer med det, hvis I selv kaster jer ud i harlekinskludene – og fortsat rigtigt god sommer til jer alle!!
Læg gerne billeder på IG under hash-tag #harlekinsklude.
Jeg vil rigtigt gerne se jeres versioner!

– Line

8 comments

  • Line says:

   Tak Louise!
   Jeg ville ønske, at jeg havde lidt mere kontrol over hæklefastheden, men det kommer jo nok hen ad vejen. Og hvad Buster angår – så synes jeg bare jeg er så vildt heldig at have fået ham! Min yngste søn på 2,5 omtaler kun sin nye lille fætter som “min nye ven”. Det er ret sødt.

   – Line

  • Line says:

   Tak, Katrine! Det kan kun anbefales. For en garvet hæklerske som dig har du vist lynhurtigt en lille stak vaskeklude i kurven – eller håndklæder, hvis det er de lidt større items du går efter… ^_^

   – Line

 1. Ingrid says:

  Åhhh, hvor er de blevet fine. De sættes på listen af ting, jeg gerne vil lave someday:-) Er sikker på, at din søster bliver rigtig glad for dem!

  • Line says:

   Tak Ingrid!Jeg føler mig lidt som et barn i en slikbutik for tiden (eller bare mig selv i en stofbutik!), og kan slet ikke vælge et projekt at slå ned på. Der er så meget, jeg har lyst til at lave. Er igang med en bluse til mig selv, et QR-broderi, en kjole, en bluse, undertøj til Magne, der lige har smidt bleen… og så alle de fristende projekter, jeg hele tiden ser rundt omkring hos alle jer andre! Jeg har SÅ meget lyst til at prøve at strikke noget i g-uld garnet og der er så mange fristende opskrifter derude! Mere tid tak! ^_^
   Jeg er MEGET imponeret over alt det du når med dine pinde oven i arbejde og familieliv… er sikker på du også får klemt en lille stak vaskeklude ind undervejs.

   – Line

  • Line says:

   Kære Anne,
   Hvor er jeg glad for at se, at min lille række vaskeklude har ført dig videre til TichTachs fine hjemmeside og håndklædemønster. Jeg var lige ovre på din blog – og det er nogle flotte versioner, du selv har kreeret!

   Tak for din hilsen!
   – Line

Leave a Reply